5 oktober 2024
14:00

IFK Luleå Akademi

Referat: Ohtana/Pajala FF - IFK Luleå Akademi

Ohtana/Pajala avslutar säsongen med att förlora hemma på Skolvallen mot IFK Luleå Akademi med 1-2 (1-2). OPFF inleder målskyttet i den 8:e minuten då Liam Alldén hittar in till en löpande Anders Gramner vars chip letar sig förbi en utrusande målvakt till 1-0. Ledningen blir dock kortvarig då IFK:s Vide Eriksson drar på ett långskott där bollen touchar en hemmaspelare, bollen får en lite märklig bana och smiter in under ribban till kvittering 1-1. I den 20:e minuten tar IFK ledningen då Marcus Holmbom skjuter från dryga 20 meter mot Bosses vänstra stolpe, Bosse ser ut att klara skottet, men störd av solen, går bollen under Bosses händer, och 1-2 är ett faktum. Resten av halvleken är det Luleå som driver spelet och laget har också ett par bra lägen där skotten går strax utanför stolpen. OPFF hade inget riktigt vasst läge, varför 1-2 i paus speglar halvleken.

Andra halvlek blir spelmässigt bättre från OP:s sida, man är aggressivare och ger IFK mindre tid att rulla boll. Trots att halvleken är intensivare än första halvlek var, skapas inga riktigt bra målchanser förrän IFK i den 85:e minuten träffar ribbans umderkant, riktigt nära, men bollen kan spelas bort. Efter 93 minuter ljuder visslan för full tid och 1-2 står sig.
Sett över 90 minuter vinner IFK Luleå Akademi rättvist. Laget är spelmässigt bättre i första halvlek och när OP gör en slutforcering har man kylan att hålla OPFF borta från riktigt klara målchanser. Ohtana/Pajala gör en något svag första halvlek, höjde sig i andra och var inte långt ifrån poäng denna dag. I OPFF går plussen till Liam Allden och Elias Ylipää i försvaret, Melvin Rosën och Nisse Kenttä bland mittfältarna samt Lenni Ravelin bland forwards. Piggt inhopp av Johan Svanlöv. I Akademin plussar vi för försvararen Elias Ringvall, mittfältaren Marcus Holmbom samt anfallaren Herman Frishammar. Godkänd domarinsats av Andreas Forsberg.

OPFF - IFK Luleå Akademi Hörnor: 2-8, Avslut på mål: 2-5, Gula kort_ 4-0

Laget: Bosse - Liam, Elias Y (ut 58), Petteri (ut 30), Johannes P - Dennis ( ut 72), Anders (ut 46), Nisse, Melvin - Markus P (ut 58), Lenni
Ers_ Jocke J (in 30), Petri (in 46), Danne M ( in 58), Johan S (in 58), David M (in 72)